VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tiraspolul evocă din nou incitări la acțiuni teroriste în regiune

Autoritățile separatiste de la Tiraspol susțin că locuitorii regiunii ar fi provocați și incitați de ucraineni să recurgă la acțiuni teroriste și de sabotaj. Declarația a fost făcută de pretinsul ministru al securității de la Tiraspol, Valeri Ghebos, care a declarat că locuitorii din stânga Nistrului primesc, periodic, deja de un an, mesaje prin care sunt chemați să comită acțiuni ilegale împotriva militarilor ruși din regiune.

„Începând cu al doilea trimestru al anului trecut, locuitorii din Transnistria au început să primească mesaje de pe numere de telefon ucrainene și apeluri pentru comiterea de acte teroriste și sabotaj împotriva militarilor ruși și a structurilor de forță din Transnistria”, a declarat pentru RIA Novosti Valeri Ghebos.

Pretinsele instituții de anchetă din regiune au inițiat în acest sens mai multe cauze penale pentru extremism, terorism, diversiune și trădare de patrie.

Amintim, anul trecut pe teritoriul regiunii transnistrene au avut loc mai multe incidente, catalogate de autoritățile separatiste drept acțiuni de terorism. Este vorba despre așa-zisul atac al clădirii ministerului securității de la Tiraspol, asupra unui centru de recrutare din oraș, dar și despre cele două explozii asupra unui turn de comunicații din Maiak. Toate aceste incidente au fost calificate de autoritățile din Ucraina drept provocări și înscenări operate de securitatea transnistreană.  

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.