VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Mai multe spitale din țară au fost dotate cu utilaj medical performant

13 spitale din țară au beneficiat de utilaj medical performant și infrastructură îmbunătățită datorită investițiilor efectuate din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Astfel, 13 spitale strategice din țară, printre care spitalul din Ștefan-Vodă, spitalul raional Fălești, spitalul raional Căușeni, Maternitatea Municipală nr2, centrul de sănătate Strășeni și altele instituții medicale au beneficiat de utilaj medical performant în valoare totală de aproape 10 milioane de lei. O mare parte a cheltuielilor a fost direcționată spre dotarea spitalelor strategice cu generatoare electrice, sporirea eficienței energetice a clădirilor și lucrări de reparație capitală.

Potrivit CNAM, Spitalul raional Căușeni a fost dotat cu un ultrasonograf general cardiac în valoare de 600 000 de lei iar Spitalul raional Fălești a achiziționat aparataj radiologic digital in valoare de 740.000 de lei. De asemenea, Spitalul din Ștefan Vodă a cumpărat un aparat de reciclare a deșeurilor medicale în valoare de 1.241.000 de lei. Maternitatea municipală Numărul 2 a achiziționat aparataj pentru laborator în valoare de 255.000 de lei.

Totodată, centrul de Sănătate Strășeni a fost dotat cu un aparat radiologic de ultimă generație, iar CNAM a contribuit cu 1,3 mln de lei.

Mijloacele financiare alocate din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM au contribuit la sporirea calității serviciilor medicale, eficienței și randamentului instituțiilor prin crearea unor condiții mai bune atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical.

Potrivit autorităților, achiziţionarea echipamentelor medicale performante a făcut posibilă creșterea nivelului de performanță în depistarea afecțiunilor, examinarea și tratarea pacienților.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.