VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tiraspolul cere sprijinul Chișinăului pentru a descoperi asasinii lui Oleg Horjan

Tiraspolul cere ajutorul Chișinăului pentru a descoperi cine se face vinovat de moartea liderului opoziției din regiunea transnistreană, Oleg Horjan. O solicitare în acest sens a fost transmisă de așa-numitul minister de interne de la Tiraspol către Ministerul Afacerilor Interne.

În conformitate cu Acordul „privind Bazele Interacțiunii dintre Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Conducerea Organelor Afacerilor Interne ale Pridnestroviei”, așa-numitul minister de Interne al Transnistriei solicită organelor de drept din Republica Moldova să efectueze o serie de măsuri de investigare urgente pentru a găsi persoanele care au comis o infracțiune deosebit de gravă, omorul lui Oleg Horjan”, se arată în solicitare.

Amintim că la data de 17 iulie, Oleg Horjan a fost găsit înjunghiat în casa sa situată într-o localitate din suburbia orașului Tiraspol. Politicianul ar fi primit mai multe plăgi ce i-ar fi provocat decesul.

Poliția Republicii Moldova a confirmat informația și a precizat că Oleg Horjan a fost deținut ilegal de așa-numitele autorități de la Tiraspol. Poliția de la Chișinău s-a autosesizat și întreprinde toate măsurile de investigație corespunzătoare ce vizează infracțiunea de omor.

Horjan a fost considerat ca fiind în opoziție față de regimul de la Tiraspol, anterior acesta a fost deținut timp de patru ani, pentru organizarea unui miting. După eliberare, acesta a fondat „Uniunea forțelor de opoziție din Transnistria”.

Oleg Horjan avea 47 de ani. În decembrie anului trecut, a ieșit din închisoare unde a stat timp de patru ani și jumătate, fiind învinuit de „insulte la adresa autorităților”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.