VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Scandalul mitei la Institutul Oncologic. Nemerenco: Nu este un proces ușor curățirea, dar a început și va lua amploare

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție, după ce astăzi, ofițerii CNA a efectuat mai multe percheziții la Institutul Oncologic și a anunțat că mai mulți medici sunt cercetați penal pentru luare de mită.

Într-o postare pe o rețea de socializare, ministra subliniază că înțelege că salariile medicilor sunt mici, însă luarea de mită nu reprezintă o scuză. Totodată, Nemerenco anunță că salariile angajaților medicali din cadrul acestei instituții să mie majorate considerabil.

În același timp am pregătit toate calculele și vom înainta propunerea de majorare a salariului personalului medical acum, la rectificarea bugetului. Va fi o majorare esențială. Înțelegem că medicii, personalul medical își doresc salarii pe măsura muncii care o fac și condiții moderne de lucru, echipamente, pentru a presta servicii de calitate. Ne-am asumat să realizăm aceasta într-un termen rapid. Și am cerut atât de puțin – atitudine bună, omenoasă față de pacienți și renunțarea la obiceiurile vechi de a lua bani, acolo unde aceste practici mai există. Ar fi bine ca mesajul meu să fie clar – noi nu lucrăm pe brânci la minister, și alți oameni, în alte țări, plătesc zeci de milioane de euro din contribuția lor pentru lista înșirată mai sus ca să asigurăm unora vacanțe, mașini, case și mai de lux”, a scris Nemerenco.

Mai mult, Ala Nemerenco avertizează toți angajații medicali care iau mită că în curând CNA le va bate la usă.

„Acolo unde mesajul nu a atins înțelegerea cuvenită vom veni în vizită cu CNA. Mai ieri la Ialoveni, azi la Institutul Oncologic, mâine în altă parte. Acești bani sunt adunați din munca cuiva. Și văd că nu sunt deloc puțini. Vă asigur că vom stârpi modelele astea rușinoase de a intimida și condiționa pacienții și de a-și bate joc de propriul popor. Nu este un proces ușor, curățirea, dar început, va lua amploare”, a mai scris Nemerenco.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.