VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, întrevedere cu ambasadoarea Ingrid Kressel Vinciguerra: Estonia este un important partener pentru modernizarea țării

„Estonia este un important partener pentru modernizarea țării”. Declarația a fost făcută de președinta țării, Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi cu ambasadoarea Republicii Estonia în Republica Moldova, cu sediul la București, E.S. Ingrid Kressel Vinciguerra.

În discuții, președinta a apreciat relațiile excelente dintre țările noastre și sprijinul politic consistent pe care ni-l oferă Estonia în calea noastră de aderare la Uniunea europeană.    

Estonia este un important partener pentru modernizarea țării, oferind Republicii Moldova asistenţă de dezvoltare în mod prioritar. Pe parcursul anilor, țara noastră a preluat din bunele practici estoniene de digitalizare a serviciilor publice. Totodată, experiența Estoniei în domeniul transformării digitale și în utilizarea inteligenței artificiale poate servi un bun exemplu pentru Republica Moldova, precum și cea în asigurarea securității cibernetice și contracarării amenințărilor hibride”, se arată într-un comunicat remis de Președinție.

La finalul întâlnirii, Maia Sandu i-a mulțumit ambasadoarei Ingrid Kressel Vinciguerra pentru serviciul său în fortificarea relațiilor bilaterale și i-a urat mult succes în viitor. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.