VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Tiraspolul a prelungit cu 60 de zile codul galben de alertă de securitate

Codul galben de alertă de securitate din regiunea transnistreană, care expiră pe 19 ianuarie, a fost prelungit cu 60 de zile. Ordinul a fost semnat luni, 16 ianuarie de liderul autoproclamat al regiunii transnistrene și va fi valabil până pe 20 martie, inclusiv.

Amintim că la sfârșitul lunii aprilie, în stînga Nistrului au avut loc mai multe explozii, după care așa-numitele autorități au declarat cod roșu de alertă, iar peste o lună gradul de alertă a fost coborât la galben. De atunci a fost prelungit de mai multe ori.

Printre măsurile dispuse figurează obligarea înregistrării cetățenilor la deplasarea prin așa-numitele puncte de trecere ale Tiraspolului, sporirea controlului detaliat și cu mijloace tehnice speciale a mijloacelor de transport ce intră sau ies din regiune, inclusiv a celor aflate în gările și stațiile feroviare din stânga Nistrului și municipiul Bender.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.