VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Termoelectrica anunță negocieri pentru achiziția a 154 mii de tone de păcură

Termoelectrica S.A. anunță despre inițierea procedurii de achiziționare, prin negocieri directe, a păcurii focar M-100, sau echivalentul acesteia, în cantitate de până la 154 mii de tone. 

Achiziția urmează a fi desfășurată urmare a executării Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 37, din data de 15 septembrie curent.

Prin urmare, Termoelectrica S.A. invită agenții economici să participe la procedura de achiziție anunțată.

Negocierile directe se vor desfășura joi, 6 octombrie, ora 10.00, sediul Termoelectrica S.A. din strada Tudor Vladimirescu, 6, cu participarea în calitate de membri ai grupului de lucru reprezentanți ai societății civile și specialiști în domeniul energetic.

190 mii de tone de păcură pentru Termoelectrica

Amintim că în cadrul ședinței din 15 septembrie a Comisiei pentru Situații Excepționale, membrii acesteia au decis că, SA  „Termoelectrica” va achiziționa, prin negocieri directe, și va semna contracte de vânzare-cumpărare a păcurii, în cantitate de până la 190 mii tone, după aprobarea prealabilă în cadrul consiliului societății.

Achiziția efectuată de Termoelectrica va fi scutită de plata taxei pe valoarea adăugată, a accizei și a taxei vamale, pe o perioadă ce nu va depăși 31 mai 2023. Transportul cantității de păcură procurate va fi asigurat, în regim prioritar, de ÎS „Calea Ferată din Moldova”, în limita efectivului disponibil de cisterne și locomotive.

Totodată, cu referire la procedura anterioară de achiziție a păcurii, responsabilii de la Termoelectrica aduc la cunoștință că a fost contractată o cantitate de 36 de mii de tone de păcură ce urmează a fi furnizată în perioada octombrie – decembrie pe cale ferată și auto, în valoare de 29.468.000 dolari SUA.

La data de 26 septembrie, Guvernul Republicii Moldova a anunțat că primele cisterne de păcură au fost livrate, din România, pentru suplinirea rezervei de stat.

Citește și: Primele cisterne cu păcură pentru suplinirea rezervei de stat, au ajuns în R. Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.