VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primele cisterne cu păcură pentru suplinirea rezervei de stat, au ajuns în R. Moldova  

Primele cisterne de păcură au fost livrate, din România, pentru suplinirea rezervei de stat, anunță astăzi, 26 septembrie, Guvernul Republicii Moldova.

Potrivit reprezentanților Legislativului, în perioada următoare, la Chișinău urmează să ajungă și alte garnituri feroviare cu păcură.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunța în luna iulie, că a demarat procesul de achiziție a păcurii în rezerva de stat pentru Termoelectrica. Păcura fiind o alternativă la gaze pentru SA „Termoelectrica”, pentru a produce energie electrică și a asigura cu energie termică municipiul Chișinău.

Anterior, Andrei Spînu, a declarat că R. Moldova are o capacitate de stocare a păcurii de 45-47 de mii de tone, însă autoritățile iau în calcul și posibilitatea de a stoca păcură în România.

Totalul necesar este estimat la 216 mii de tone de păcură, care pot înlocui aproximativ 312 milioane de metri cubi de gaz, ceea ce reprezintă consumul estimat pentru perioada octombrie 2022 – aprilie 2023.

Menționăm că trecerea SA „Termoelectrica” (CET Sursa 1) la combustibil alternativ (păcură), face parte din setul de măsuri ale Legislativului pentru reducerea și atenuarea impactului unei potențiale crize energetice în caz de limitare a furnizării gazelor naturale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.