VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Consilierii PAS au inaugurat expoziția construcțiilor ilegale din Chișinău. Reacția Primăriei

Astăzi, 3 octombrie, Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS a inaugurat expoziția construcțiilor ilegale din mun. Chișinău. Potrivit ei, expoziția are scopul de a atrage atenția locuitorilor mun. Chișinău, dar în special Primăriei Municipiului Chișinău, la fenomenul construcțiilor ilegale. Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Chișinău a declarat că „reprezentanții acestui partid ies în conferințe în fiecare zi pentru a distrage atenția oamenilor și a face capital politic”.

„Recent, Ceban vorbea la un eveniment despre posibilități de amenajare a infrastructurii sociale din Chișinău. Cuvinte voluptoase despre cum poate fi cândva. Dar ce s-a făcut până acum? Primăria Chișinău sub conducerea lui Ion Ceban:

  • A eliberat autorizații acolo unde nu era voie.
  • A negociat cu unii și a făcut barter de teren public în schimbul amenajării unor scuaruri.
  • A închis ochii și s-a făcut că nu vede construcțiile care se ridică fără acte permisive.
  • Nu a mers în instanță să ceară demolarea unor construcții ridicate într-un haos total încălcând nu doar legea, dar și bunul simț.
  • I-a privilegiat pe unii, a hărțuit pe alții în ceea ce privește avizarea documentația de proiect și eliberarea documentației de urbanism.

Cum putem să vorbim despre un oraș confortabil în condițiile în care el este total inconfortabil? Părinții se confruntă și se trezesc că nu au unde duce copii la grădinițe, nu au terenuri de joacă corespunzătoare la numărul de locatari. De ce: Pentru că așa se avizează proiectele de primărie, nu au suficiente locuri de parcare, de zone verzi nici nu mai vorbim, dar în schimb avem blocuri peste blocuri fără un confort minim necesar în preajmă”, a afirmat Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC.

Aceasta a mai declarat că de multe ori familiile din Chișinău, din neștiință, au ajuns în situații neplăcute și au fost mințite de unele companii de construcții, când au dat bani pentru locuințe în blocuri locative ilegale. 

Potrivit consilierei PAS, acest lucru continuă și la momentul actual, iar „primarul Ion Ceban cochetează cu unele companii de construcții, oferindu-le autorizații deși instanțele de judecată au constatat ilegalitățile”. 

Organizatorii invită locuitorii să vină și să vadă expoziția.

Primăria Chișinău: Reprezentanții acestui partid ies în conferințe în fiecare zi pentru a distrage atenția oamenilor și a face capital politic.

Contactată de Vocea Basarabiei, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Municipiului Chișinău, Natalia Ixari a declarat că nu comentează declarațiile și acțiunile politice ale PAS deoarece reprezentanții acestui partid ies în conferințe în fiecare zi pentru a distrage atenția oamenilor și a face capital politic.

„PAS este în campania electorală, noi continuăm să ne facem munca. Nu comentăm declarațiile și acțiunile politice a PAS.

Reprezentanții acestui partid ies în conferințe în fiecare zi pentru a distrage atenția oamenilor și a face capital politic.

Ei fac conferințe, evenimente politice, ei au instalat 45 de corturi în capitală pentru distribuirea materialelor politice, ei au declarat că scopul partidului PAS este să înlăture primarul Ion Ceban din funcție”,  a declarat Natalia Ixari. 

Menționăm că la data de 24 decembrie 2021, deputații au votat un proiect de lege prin care construcțiile capitale din spațiile verzi din localitățile din țară au fost interzise. Potrivit prevederilor proiectului de lege, administrația publică locală poate emite doar autorizații pentru amplasarea obiectivelor și instalațiilor compatibile cu spațiile verzi, și anume a celor pentru practicarea sportului, jocurilor și odihnei, sau a obiectivelor cu caracter cultural-artistic și unități comerciale mobile.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.