VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Termenul de exploatare extins pentru automobilele exportate

Mașinile exporatate de către cetățenii moldoveni  vor avea un termen mai mare de exploatare și vor fi scutite de taxe. Guvernul a avizat amendamentul la proiectul de lege privind acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru conationalii care revin cu traiul în Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit proiectului, scutirea de taxa de import pentru un mijloc de transport se va aplica pentru mașinile cu termen de exploatare de până la 9 ani, si nu 7 ani cum era anterior.

Mijlocul de transport nu va putea fi comercializat, gajat, donat, dat în posesie sau folosință timp de 3 ani.

Inițiativa legislativă aparține președintelui țării, Maia Sandu. Prezenta lege se propune sa intre in vigoare in data  de 1 octombrie 2022.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.