VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aeroportul Băneasa din București se redeschide pe 1 august, după o pauză de un deceniu

În România se redeschide Aeroportul Băneasa din nordul Bucureștiului. Evenimentul are loc cu ocazia aniversării a 110 ani de la inaugurare. Reluarea curselor aeriene se face după aproape un deceniu în care aeroportul a fost închis pentru zboruri și a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor.

Trei companii aeriene vor efectua, pentru început, zboruri comerciale, printre care și un operator din Republica Moldova pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău, a anunțat George Dorobanțu, directorul Companiei Aeroporturi București.

Pentru a fi îmbarcați la Băneasa, pasagerii vor aștepta mai puțin de oră, spre deosebire de Aeroportul Otopeni, unde pasagerii trebuie să vină cu cel puțin două ore înainte de îmbarcare.

Din punct de vedere al traficului de călători, Aeroportul Băneasa, ce poartă numele pionierului aviatic român Aurel Vlaicu, a fost, până la închidere, al doilea ca mărime din România, după Aeroportul Henri Coadă din București (Otopeni).

Situat la 7 km nord de oraș pe o suprafață de 128 de ha, Aeroportul „Aurel Vlaicu” din Băneasa este considerat al treilea cel mai vechi aeroport din lume încă funcțional, fiind, până în anul 1970, principalul aeroport din capitala României.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.