VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Taxa pentru salubrizare în Chișinău urmează să fie achitată până pe 31 iulie. Peste 420 de mii de persoane, obligate să plătească

420 de mii de persoane din municipiul Chișinău vor primi avize de plată a taxei pentru salubrizare pentru anul 2023. Municipalitatea precizează că plata enunțată urmează a fi efectuată de către fiecare subiect până pe data de 31 iulie, transmite IPN.

Direcția de colectare a impozitelor și taxelor locale a expediat deja avizele de plată prin intermediul serviciilor poștale.

Conform deciziei Consiliului municipal Chișinău din 14 decembrie 2022 cu privire la aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul 2023, a fost aprobată taxa pentru salubrizare în mărime de 10 lei lunar pentru fiecare subiect al impunerii. Adică persoană înscrisă la adresa declarată ca domiciliu, în funcție de apartament și bloc sau casă la sol.

Astfel, pe numele fiecărei persoane care este înscrisă la o adresă de domiciliu în municipiul Chișinău a fost calculată taxa pentru salubrizare, iar fiecărei persoane înregistrate la o anumită adresă de domiciliu în orașul Chișinău i-a fost expediat un Aviz de plată privind taxa pentru salubrizare, întocmit corespunzător legislației fiscale, cu solicitarea respectuoasă de a onora benevol obligația fiscală calculată.

Totodată, de facilități beneficiază persoanele de vârstă pensionară, copiii cu vârsta de până la 18 ani, persoanele cu dezabilități din copilărie și persoanele cu dezabilități severe și accentuate (gradul I și II). De asemenea, facilitățile sunt și pentru participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, participanții la acțiunile de luptă din Afganistan, participanții la lichidarea consecințelor avariei de la CAE Cernobîl dacă dețin grad de dezabilitate mediu (gr. III).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.