VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Sute de copii, internați la spital în ultima săptămână: Ce spun medicii

În perioada 17-23 octombrie peste 13.600 de persoane au solicitat intervenția ambulanței. După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital, 5.469 pacienți, dintre care 4.154 maturi și 1.315 copii au fost transportați la instituțiile spitalicești din țară.

Potrivit Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, din numărul total de 13.611 solicitări înregistrate, 3.269 au fost pe motivul urgențelor cardiovasculare, urmate de 1.897 patologii neurologice, 1.766 urgențe respiratorii și 1.305 urgențe traumatologice.

”Echipele de asistență medicală urgentă din întreaga țară au deservit prompt următorul spectru de solicitări: 220 la pacienții cu accidente vasculare cerebrale; 60 la persoane cu intoxicații; 55 la pacienții cu sindrom coronarian acut și 24 la persoane cu combustii”, anunță CNAMUP.

Totodată, sursa citată subliniază că pe parcursul săptămânii, Serviciul de Urgență a fost solicitat în cazul a 47 de accidente rutiere produse pe teritoriul țării, în urma cărora au avut de suferit 65 persoane.

După acordarea ajutorului medical prespitalicesc, 56 pacienți, inclusiv nouă copii au avut nevoie de transportare la spital.

Totodată, asistența medicală de urgență a fost acordată la 25 persoane cu intoxicații medicamentoase, patru pacienți au avut reacții alergice acute după administrarea unor medicamente.

În perioada de referință, echipele AMU au acordat ajutor medical prespitalicesc la 10 persoane care s-au intoxicat cu monoxid de carbon și la opt persoane intoxicate cu ciuperci.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.