VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Președintele Germaniei a sosit la Kiev, într-o vizită surpriză

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier a sosit marți, 25 septembrie la Kiev pentru prima sa vizită în Ucraina de la începutul războiului, scrie presa germană. Vizita are loc în contextul acuzațiilor Moscovei despre un atac cu bombe murdare sub „steag fals” al Ucrainei.

Steinmeier se află într-o vizită de o zi în Ucraina pentru a vedea distrugerile provocate de Rusia de la începutul invaziei în Ucraina.

Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei: „A fost important pentru mine, în această fază de atacuri aeriene cu drone, rachete de croazieră și rachete, să trimit un semnal de solidaritate ucrainenilor.”

Președintele german, a cărui poziție este în mare parte ceremonială, a ajuns în Ucraina la a treia încercare.

În aprilie, el plănuia să viziteze țara împreună cu omologii săi polonezi și baltici, dar a declarat că prezența sa „se pare că nu a fost dorită la Kiev”, potrivit AP. Steinmeier a fost criticat în Ucraina pentru că ar fi fost apropiat de Rusia în perioada în care a fost ministru de externe al Germaniei.

Săptămâna trecută, o altă călătorie planificată a fost amânată din cauza unor probleme de securitate.

Vizita lui Steinmeier are loc în contextul în care ucrainenii se pregătesc pentru un colaps energetic în această iarnă, în urma bombardamentelor Rusiei asupra infrastructurii termoenergetice din ultimele săptămâni.

În același timp, Kremlinul și-a intensificat operațiunea de dezinformare pentru a acuza Ucraina că pregătește un atac sub „steag fals” cu o bombă murdară.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.