VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Întâlnire fără rezultat. Fermierii acuză ministra Finanțelor de comportament sfidător

Întâlnirea de astăzi a fermierilor la Ministerul Finanțelor, unde urma să se discute despre rambursarea TVA-ului întreprinderilor, nu a adus niciun rezultat. Agricultorii așteptau ca în fața lor să iasă ministra Finanțelor, însă la întrevedere a venit adjuncta sa. În semn de protest, reprezentanții Asociației ”Forța Fermierilor” au părăsit sala.

”La întâlnire doamna ministra nu a venit. A fost delegată doamna secretar de stat, care ieri a prezentat avizul negativ la inițiativa legislativă a deputatului Trubca privind modificarea legii cu privire la Programul de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli. În asemenea circumstanțe, lipsa demonstrativă a ministrei fermierii au tratat ca un gest de sfidare. În acest context și după explicația absolut formală și deplasată a doamnei secretare de stat referitor la justificarea avizului de ieri, agricultorii au reiterat poziția că acțiunile ministerului finanțelor au devalorizat complet promisiunile prim-ministrului privind aprobarea urgentă a proiectului de lege, înaintat de deputatul Trubca, membrii Consiliului au părăsit sala în semn de protest”, se arată într-un mesaj al asociației.

Mulți agricultori au calificat incidentul drept ultima picătură și provocarea deschisă a producătorilor agricoli pentru a ieși în stradă. Directorul executiv al organizației susține că în situația multiplilor crize, care au afectat sectorul agrar, restituirea TVA a fost unicul ajutor financiar din partea statului. Potrivit lui, acest ajutor a fost acordat cu întârziere și cu multe deficiențe, „ care urmau să fie corectate prin proiectul domnului Alexandru Trubca”

„La ultima întâlnire cu domnul prim-ministru pe data de 13 mai peste 30 de agricultorii au auzit promisiunea tranșantă a dlui Recean că problema respectivă deja este soluționată, totul a fost coordonat cu Ministerul Finanțelor și la următoarea ședința Guvernului modificările respective vor fi avizate pozitiv și imediat după asta vor fi votate în Parlament în 2 lecturi. Domnul prim-ministru era până acum unica persoană din Guvern, relativ credibilă pentru fermieri. Acum cuvântul dumnealui este devalorizat. O parte din agricultori chiar au propus ieri să anulăm întâlnirea cu ministra finanțelor și să ne concentrăm pe organizarea protestelor masive. Fermierii au demnitate și nu vor permite nimănui să-i mintă în așa hal! Guvernul este remunerat din impozitele agricultorilor nu pentru să-și bată joc de ei!”, a declarat Slusari.

Amintim că fermierii își propun să organizeze proteste masive în data de 7 iunie, motivul principal fiind refuzul autorităților de a interzice importul de cereale din Ucraina.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.