VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Comuniștii și socialiștii anunță proteste: Vom apăra dreptul de a sărbători Ziua Victoriei pe 9 mai

Comuniștii și Socialiștii vor organiza mâine, 26 mai, un miting de protest împotriva intenției regimului de la guvernare de a anula marcarea Zilei Victoriei pe 9 mai și de a sărbători pe data de 8 mai „Ziua de comemorare şi reconciliere în memoria celor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Într-un comunicat remis presei, BCS subliniază că acțiunea va avea loc drept răspuns la apelul Comitetului Național de coordonare „Victorie”.

Amintim că la 24 mai PSRM a difuzat o declarație prin care condamnă intenția regimului de la guvernare de a compromite memoria despre Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Amintim că, oficial, Ziua Victoriei a început să fie marcată în URSS în data de 9 mai începând cu anul 1946. Cu parade fastuoase, sărbătoarea a început să fie marcată însă abia din 1965, atunci când proaspătul conducător sovietic, Leonid Brejnev, a declarat 9 mai drept zi liberă în calendar.

Citește și: Ziua Victoriei pleacă în analele istoriei. Denumirea sărbătorii va fi schimbată și va fi marcată pe 8 mai

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.