VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

A dispărut Lenin. Monumentul liderului bolșevic de la Moldexpo, ascuns după un panou imens

Monumentul liderului bolșevic Vladimir Lenin, dar și busturile înaintașilor săi de ideologie, Karl Marx și Friedrich Engels, de pe teritoriul Centrului ”Moldexpo” au fost ascunse după un panou imens. Acesta nu este unul publicitar și reprezintă doar o imagine a unei păduri sau parc.

Fotografii de la fața locului au fost publicate de internauți pe rețele sociale și nu se știe a cui a fost inițiativa și dacă este sau nu o decizie temporară, transmite ziua.md.

Amintim, la începutul acestui an, reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate declarau că urmează să readucă în discuții situația monumentelor sovietice. De exemplu, într-un interviu, deputata PAS Doina Gherman declara că va aborda colegii săi din Comisia cultură și educația privind elaborarea unor proiecte legislative de lichidare sau strămutare a monumentelor sovietice.

În prezent, în Republica Moldova, ar mai există 17 monumente ale liderului bolșevic Vladimir Lenin expuse în spații publice. Monumentul lui Lenin, precum și busturile celor doi autori ai „Manifestului Comunist”, Karl Marx și Friedrich Engels, au ajuns la „Moldexpo” din centrul Capitalei imediat după prăbușirea URSS.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.