VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sudul României, inclusiv Bucureștiul, sub cod roșu de caniculă. Temperaturile vor ajunge până la 39 de grade

Urmează trei zile de foc în România! Meteorologii au emis primul cod roșu de caniculă, disconfort termic și val de căldură greu de suportat din această vară în România. Cinci județe din sud se află sub cod roșu pe 22 iunie, iar duminică, 23 iunie, avertizarea de cod roșu se extinde și va fi valabilă în opt județe, inclusiv București.

Administrația Națională de Meteorologie a emis alerte de cod roșu pentru județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și sudul Vâlcii, Argeș și Dâmbovița, avertizând asupra unui val de căldură persistent și intens.

Temperaturile extrem de ridicate, ce pot ajunge până la 39 de grade Celsius în timpul zilei și 20 de grade Celsius în nopți, vor fi însoțite de un disconfort termic deosebit de accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Alertele de cod roșu vin în contextul unei perioade de căldură excepțională care afectează România în această săptămână.

În plus față de județele aflate sub alertă roșie, alte regiuni din țară sunt afectate de valuri de căldură de intensitate variată. Au fost emise și alerte de cod portocaliu pentru mai multe regiuni din sudul și centrul țării, unde se prognozează continuarea valului de căldură și condiții meteorologice extreme pentru următoarele zile.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.