VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Statele din regiunea Dunării au semnat o declarație comună privind combaterea amenințărilor hibride ale Rusiei

În aceste zile, șeful diplomației de la Chișinău, Mihai Popșoi, a participat la Reuniunea miniștrilor de Externe ale statelor din regiunea Dunării, unde s-a discutat despre provocările și oportunitățile cooperării în regiune.

La final, a fost adoptată o declarație comună, care subliniază importanța consolidării securității și stabilității în regiunea Dunării, în contextul amenințărilor hibride și a influențelor de destabilizare din partea Federației Ruse.

Amintim, că la Viena, Mihai Popșoi a avut o întrevedere și cu ministrul austriac pentru Afaceri Europene și Internaționale, Alexander Schallenberg.

În cadrul discuției, oficialii s-au referit la intensificarea dialogului politic bilateral, a cooperării economice și sectoriale, cât și consolidarea cooperării în formatele regionale, precum SUERD, a cărei președinție o deține în prezent Austria.

„Am abordat și pașii necesari pentru ca Republica Moldova să obțină statutul de membru al Uniunii Europene într-un viitor apropiat și am reiterat importanța susținerii din partea Austriei în procesul de aderare. La rândul său, Ministrul Alexander Schallenberg ne-a asigurat că țara sa va continua să sprijine Republica Moldova în procesul de reforme, prin implementarea de proiecte la nivel central și regional. Împreună cu Alexander Schallenberg am convenit să continuăm eforturile comune și coordonarea strânsă pe aspectele prioritare ale agendei bilaterale, dar și a agendei europene a Republicii Moldova”, a menționat șeful diplomației Republicii Moldova, Mihai Popșoi.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.