VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SUA își propune să obțină sprijinul ONU pentru acordul de încetare a focului în Fâșia Gaza

Statele Unite își propun să pună în discuții la Consiliul de Securitate al ONU adoptarea unei rezoluții care să sprijine propunerea prezentată de preşedintele Joe Biden pentru a pune capăt luptelor dintre Israel şi militanții palestinieni Hamas în Fâşia Gaza, anunţă Reuters și News.ro.

Autoritățile de la Washington au distribuit un proiect de text de o pagină, consultat de Reuters, celor 15 membri ai consiliului. Pentru a fi adoptată, o rezoluție are nevoie de cel puțin nouă voturi pentru şi de niciun veto din partea SUA, Franţei, Marii Britanii, Chinei sau Rusiei.

Proiectul solicită Hamas să accepte acordul şi „să accepte şi să pună în aplicare pe deplin termenii acestuia fără întârziere şi fără condiţii”. De asemenea, „subliniază importanța ca părțile să adere la termenii acordului odată ce au fost conveniți, cu scopul de a obține o încetare permanentă a ostilităților”.

Propunerea SUA vine la o săptămână după ce Algeria a propus un proiect de rezoluție a Consiliului de Securitate care cere încetarea focului în Gaza, eliberarea tuturor ostaticilor deținuți de Hamas şi, în esență, ordonă Israelului să „oprească imediat ofensiva militară” din Rafah.

Biden a prezentat vineri ceea ce a descris ca fiind o propunere israeliană în trei etape pentru o încetare a focului în Gaza în schimbul eliberării ostaticilor israelieni, afirmând că „este timpul ca acest război să se încheie” şi obținând o primă reacție pozitivă din partea Hamas.

„Numeroşi lideri şi guverne, inclusiv din regiune, au aprobat acest plan şi solicităm Consiliului de Securitate să li se alăture pentru a cere punerea în aplicare a acestui acord”, a declarat ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, într-o declarație.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.