VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Forțele ucrainene au lovit un sistem de rachete S-300 pe teritoriul rusesc folosind arme din Occident

Forțele ucrainene au anunțat că au lovit cu succes pe teritoriul Rusiei un sistem de rachete S-300 folosind arme furnizate de Occident. „Arde frumos. Este un S-300 rusesc. Pe teritoriul rusesc. Primele zile după ce am primit permisiunea de a folosi arme occidentale pe teritoriul inamic”, a scris pe rețelele sociale vicepremierul ucrainean responsabil de reintegrarea teritoriilor temporar ocupate, Irina Vereșciuk.

Aceasta vine la doar câteva zile după ce preşedintele american Joe Biden a dat Ucrainei permisiunea de a efectua lovituri limitate cu arme americane pe teritoriul rusesc din jurul Harkovului, după ce mai multe state europene au eliminat restricțiile privind modul în care pot fi folosite aceste arme. Nu este clar dacă armele folosite în lovitura descrisă de Vereșciuk au fost furnizate de SUA, scrie CNN. Însă mai multe canale media ucrainene afirmă că sistemul S-300 a fost lovit cu rachete lansate de sistemul american HIMARS livrat ucrainenilor, iar lovitura a avut loc în regiunea rusă Belgorod.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat decizia lui Biden de a permite unele lovituri pe teritoriul rusesc ca fiind un „pas înainte” care va ajuta forțele sale să apere regiunea Harkov, aflată în dificultate, deşi unii analişti au pus la îndoială faptul că noile libertăți vor consolida semnificativ capacitatea Ucrainei de a respinge invazia Rusiei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.