VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Căldura extremă din India a ucis 50 de oameni în trei zile

Peste 50 de persoane au murit în India în ultimele trei zile din cauza căldurii extreme.

În weekend, numai în statul Uttar Pradesh, din nordul ţării, au murit 33 de persoane din cauza căldurii. Printre acestea se numără persoane implicate în alegerile generale, inclusiv funcţionari ai birourilor de vot, agenţi de securitate şi personal de salubritate, în condiţiile în care sâmbătă a fost ultima fază a votului-maraton din cea mai populată ţară a lumii. La fiecare cinci ani, India organizează alegeri generale, în lunile de vară, aprilie şi mai.

De asemenea, în statul Odisha (Orissa), 20 de persoane au murit din cauza caniculei, au declarat oficialii, potrivit digi24.ro. Anul acesta, temperaturile au atins niveluri record în India, ţara înregistrând valuri de căldură frecvente, mai intense şi mai lungi. Ministerul federal al sănătăţii anunţase că au fost confirmate cel puţin 56 de decese din cauza căldurii între 1 martie şi 30 mai. De asemenea, au fost înregistrate aproape 25.000 de cazuri de insolaţie în această perioadă. Cu toate acestea, cifrele la nivel de stat sugerează că numărul real al victimelor ar putea fi mult mai mare.

Căldura din nordul şi centrul Indiei şi din unele părţi din vestul ţării a fost necruţătoare în ultimele două săptămâni, cu temperaturi maxime care au oscilat în jurul valorii de 45-46 grade Celsius timp de mai multe zile şi chiar au urcat până la 50 de grade Celsius în unele zone. Meteorologii spun că temperaturile vor mai scădea probabil în următoarele zile, datorită începerii sezonului musonic.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.