VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SUA îndeamnă Turcia și Israelul, aliații Washingtonului, să-și rezolve neînțelegerile

Statele Unite au îndemnat Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea de a „forţa” guvernul israelian să accepte un armistiţiu în Fâşia Gaza.

„Amândouă sunt aliaţii noştri şi le încurajăm să-şi depăşească diferendele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, întrebat despre îngheţarea schimburilor comerciale.

El a refuzat să facă orice alt comentariu, relatează AFP, citată de Agerpres. Statele Unite se arată adesea precaute în comentariile lor publice cu privire la Turcia, pe fondul relaţiilor tensionate cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Liderul de la Ankara, critic virulent al Israelului, a justificat vineri această decizie de suspendare a relaţiilor comerciale cu scopul de „a forţa Israelul să accepte un armistiţiu şi a creşte volumul ajutorului umanitar care intră în Fâşia Gaza”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.