VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SUA anunță noi livrări de arme către Ucraina în valoare de 725 milioane de dolari

Guvernul Statelor Unite a anunţat noi livrări de arme către Ucraina în valoare totală de 725 milioane de dolari. Pachetul include sisteme suplimentare mobile de lansatoare de rachete HIMARS, muniţie, vehicule blindate şi materiale medicale, au anunțat Departamentul de Stat al SUA la 14 octombrie curent.

„Vom continua să fim alături de poporul Ucrainei în timp ce îşi apără libertatea şi independenţa cu curaj extraordinar şi
determinare fără margini”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken precizând că, capabilităţile (militare) pe care le oferă sunt calibrate cu grijă pentru a face o mare diferenţă pe câmpul de luptă pentru Ucraina.

„Ajutorul vine în urma atacurilor brutale cu rachete ale Rusiei asupra civililor din Ucraina și a tot mai numeroaselor dovezi legate de atrocitățile comise de forțele ruse”, a mai declarat Blinken.

Pachetul de arme pentru Ucraina provine din stocurile Pentagonului, potrivit Departamentului de Stat american.

Aceasta ridică asistenţa militară totală a Statelor Unite acordată Ucrainei de la începutul mandatului preşedintelui Joe Biden la 18,3 miliarde de dolari.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.