VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sturza, despre Tauber: A vrut s-o facă pe Jana d’Arc și stă acolo unde stă

Ex-premierul Ion Sturza consideră că deputata Marina Tauber, reținută în dosarul finanțării ilegale a Partidului ȘOR ”a vrut s-o facă pe Jana d’Arc și stă acolo unde stă”.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei Ion Sturza a declarat că participanții la protestele organizate în susținerea Marinei Tauber sunt remunerați.

”Cei care primesc 400-500 de lei, ei sunt cunoscuți. Apropo, aici nu-i o mare enigmă. Adevărul e că cei care au organizat tot acest transfer de fonduri ș.a.m.d. au fost bine informați și au plecat din țară, dar au rămas cei din linia a doua, care umblă cu plicuri, cu chestii. Nu vine niciun om de dragul lui Șor la Chișinău, credeți-mă, nu vine! Nu vine nici de dragul lui Sturza sau al Maiei Sandu. Vin pentru plicușorul cela. Și atunci, dacă sursele acestea vor fi oprite, nici oamenii aceștia sărmani nu vor mai veni. De ce le-ar trebui asta? Până la urmă, cât putem să ne umilim ca națiune?

Dacă cineva își imaginează că lui Șor sau altcuiva îi e undeva de noi, greșește. Ei ne văd pe noi umiliți, ne văd doar buni de a le duce gențile. Trebuie să ne căutăm de treburile noastre. Ne-au furat un miliard și noi încă trebuie să strigăm pe stradă „Libertate lui Tauber”? OK, ea a vrut s-o facă pe Jana d’Arc, a făcut-o și stă acolo unde stă. Pentru mine e absolut clar, dar, pe de altă parte, noi nu trebuie să desconsiderăm oamenii care sunt nemulțumiți de guvernare, care văd multiplele probleme ce apar, care își fac griji de venirea iernii, de lipsa gazului, de alte lucruri”, a comentat Surza.

Totodată, ex-premierul a îndemnat guvernarea să discute direct cu cetățenii referitor la problemele cu care se confruntă.

”Ceea ce le recomand eu cu insistență ca cetățean autorităților de la Chișinău e să aibă un dialog mult mai transparent și mai direct cu cetățenii, nu să le spună că totul va fi bine, o să trecem și peste asta, o să vă dăm compensații, o să vă facem ș.a.m.d., trebuie să le spunem că iarna va fi grea și că trebuie să ne pregătim locuințele de o temperatură mai joasă, trebuie să ne pregătim resurse alternative de încălzire, mai ales la țară. Da, avem vulnerabil Bălțul, în special, încălzirea căruia se produce cu gaz și nu poate fi trecut la păcură sau micile orașe, unde oamenii au trecut la cazangerii proprii ș.a.m.d., dar pentru ele va fi gaz, însă asta nu înseamnă că noi trebuie să stăm cu „fortocika” deschisă la iarnă, trebuie s-o mai închidem”, a mai subliniat Sturza.

Citește și: Ion Sturza: Nu cred că opoziția politică este capabilă să ridice mari valuri la Chișinău

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.