VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ion Sturza: Nu cred că opoziția politică este capabilă să ridice mari valuri la Chișinău

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, anticipează o condamnare a deputatului fugar Ilan Șor. Potrivit lui Sturza, procesul de extrădare ar avea șanse de succes. În același timp, ex-premierul Sturza spune că opoziția politică nu este capabilă de schimbări radicale în Republica Moldova, iar cele mai mari probleme vor crea acestei țări oligarhii fugari, care-și doresc cu orice preț eschivarea de la actul justiției.

Fostul prim-ministru Ion Sturza a calificat lipsa unei întrevederi separate dintre Maia Sandu și Irina Vlah la Comrat drept o „scăpare de comunicare”. În același timp, ex-premierul spune că Irina Vlah ar avea intenția de a se lansa în politică la nivel național.

„În jumătate de an Irina Vlah va fi o persoană privată. Ea nu mai poate candida la funcția de bașcan și acolo deja se prefigurează armatele. Cineva încearcă de la Chișinău s-o convingă că s-ar putea lansa ca un politician la nivel național. Este curtată de un partiduț politic, de un fost prim-ministru. Au o strategie comună de comunicare, au același comunicator, dar asta este o pistă falsă. Eu i-aș promite doamnei Vlah un post de ambasador în Turcia și l-aș aduce și l-aș promova în calitate de bașcan pe domnul Croitor care este acum ambasador în Turcia”, a spus Ion Sturza în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Ion Sturza s-a arătat convins că epopeea dosarelor cu implicarea deputatului fugar Ilan Șor vor avea în curând finalitate, menționând că Șor este un cetățean indezirabil pentru statul Israel, fapt ce ar putea contribui la extrădarea sa.

„Nu va fi nicio toamnă fierbinte. Unicul pol de incertitudine și de probleme sunt fugarii. Din câte înțeleg, Șor va fi scos din priză în următoarele săptămâni, va fi condamnat și condamnarea va merge direct în Israel ca el s-o ispășească, între timp va avea loc un proces de extrădare și el are șanse de succes. Șor este în topul listei cetățenilor care nu-i fac față statului Israel. Nu cred că opoziția politică este capabilă să ridice mari valuri la Chișinău. Dar noi nu trebuie să desconsiderăm oamenii care sunt nemulțumiți de guvernare, care-și fac griji de iarnă, de gaz. Ceea ce recomand autorităților este să aibă un dialog mult mai transparent și mai direct cu cetățenii, nu să le spună că totul va fi bine, ci să le spună că iarna va fi grea”, a mai spus Ion Sturza.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.