VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Studiile practice pentru elevii din școlile profesionale, achitate pe jumătate de stat

Statul reamintește, prin Ministerul Educației, despre faptul că întreprinderile și companiile pot cere compensații pentru formarea profesională a elevilor din învățământul dual. Din 1 august și până în 15 septembrie, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului recepționează cereri pentru compensarea cheltuielilor suportate de către agenții economici implicați în organizarea și realizarea programelor de formare profesională a elevilor din învățământul dual.

”Aceste cheltuieli vor fi decontate în proporție de cel mult 50% și vizează instruirea și retribuirea muncii maistrului-instructor al unității, transport, hrană și cazare, remunerație de formare profesională, materialele necesare formării profesionale a elevilor (unelte și/sau materiale consumabile), alte cheltuieli ordinare și necesare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Între timp, instituția precizează că tehnologii și rețele de telecomunicații, turism, rețele de calculatoare, mecatronică, tehnologia confecțiilor din tricot sau țesături sunt doar câteva din specialitățile oferite de centrele de excelență și colegiile din țară.

”Tu poți ocupa unul din cele aproape 200 de locuri disponibile la programele de formare profesional tehnică postsecundară și postsecundară nonterțiară. Pe lângă studii de calitate, vei putea învăța meseria în cadrul unei companii de top din Republica Moldova, parteneră a învățământului dual. Pe lângă experiența fantastică de care vei avea parte, vei primi și remunerație”, se mai arată într-un mesaj al Ministerului Educației.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.