VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 300 de aparate de purificare a aerului, instalate în transportul public din Chișinău, cu suportul UE

Călătorii transportul public din Chișinău se vor bucura de aer mai curat. Autobuzele și troleibuzele din capitală au fost dotate cu 310 aparate de purificare a aerului. Acest fapt se datorează suportului financiar al Uniunii Europene.

În prezent, 500 de unități de transport ale întreprinderilor municipale Regia Transport Electric Chișinău și Î.M. Parcul Urban de Autobuze sunt echipate cu utilaj bactericid.

Recirculatoarele bactericide sunt instalate în spațiile din unitățile de transport public unde circulă mai puțin aer, iar prin acțiunea eficientă a razelor UVC aerul se dezinfectează rapid și protejează călătorii în timpul utilizării transportului public, inclusiv atunci când se atestă un flux mare de oameni. Acestea au dimensiuni compacte și sunt rezistente la vibrații, ceea ce face posibilă utilizarea lor în interiorul unităților de transport public.

Potrivit reprezentanților Primăriei, în total, Uniunea Europeană, a donat aproape 1.000 de recirculatoare bactericide pe parcursul anilor 2022 și 2023, în cadrul proiectului „MOVE IT like Lublin”.

Proiectul „MOVE IT like Lublin” – Inițiativa de dezvoltare durabilă a transportului public din mun. Chișinău, finanțat de Uniunea Europeană, este implementat în baza unui parteneriat între Primăria mun. Chișinău și Primăria orașului Lublin din Polonia. 

Valoarea investiției Uniunii Europene depășește 144.000 de euro.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.