VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Studenții Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI vor deține calitatea de funcționar public cu statut special

Studenții Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI vor deține calitatea de funcționar public cu statut special. Un proiect în acest sens a fost aprobat în prima lectură de Parlament.

Documentul prevede completarea legislației cu reglementări clare privind statutul studenților Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI. Astfel, aceștia se vor încadra în categoria de funcționari publici cu statut special, care va fi confirmată prin absolvirea studiilor.

Modificările legislative se mai referă la reglementarea procedurilor prin care se va asigura respectarea cadrului legislativ privind acordarea gradului special înainte de termen. De asemenea, va fi limitat accesul la funcții publice cu statut special a persoanelor concediate/destituite din funcții publice din motive disciplinare.

Proiectul de lege a fost votat, în prima lectură, de 72 de deputați.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.