VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Stop Fals! Ministerul Apărării: Imaginile cu tehnica militară SUA nu sunt actuale. Sunt din 2016

În mediul online sunt distribuite tot mai multe imagini sau secvențe video cu deplasarea, pe drumurile naționale, a unor coloane de tehnică militară, care aparțin Armatei SUA. Ministerul Apărării al R. Moldova a precizat că video-urile respective nu sunt actuale, au fost realizate în anul 2016 și au scopul de a crea panică și dezinformare în rândul populației.

„Toate aceste filmulețe sunt însoțite de mesaje provocatoare, care au scopul de a crea panică și dezinformare a populației. Ministerul Apărării menționează că video-urile respective nu sunt actuale. Imaginile au fost realizate în timpul desfășurării exercițiului moldo-american ”Dragon Pioneer” din anul 2016”, se menționează într-un comunicat al instituției.

Totodată, pe canalele de Tiktok, Telegram continuă să fie distribuite video-uri în care apar unitățile de tehnică militară ale Armatei Naționale, surprinse pe străzile din mai multe localități din țară. Reprezentanții Ministerului Apărării specifică că acestea se deplasează de la locurile de dislocare permanentă spre centrele de instruire ale armatei, unde participă la exercițiul ”Scutul de foc 2022”.

Ministerul Apărării menționează că în contextul desfășurării exercițiului respectiv, unitățile de tehnică militară vor continua să se deplaseze pe drumurile naționale și îndeamnă cetățenii la calm și vigilență maximă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.