VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șefa statului: USAID a sprijinit R. Moldova atât în construirea instituțiilor democratice și a statului de drept, cât și în dezvoltarea economică

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a participat la evenimentul dedicat celor 30 de ani de activitate a Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională în țara noastră. În mesajul adresat cu acest prilej, șefa statului a menționat că timp de trei decenii USAID a contribuit la transformarea relațiilor bilaterale dintre Moldova și Statele Unite într-o prietenie puternică.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a subliniat că USAID a sprijinit Republica Moldova atât în construirea instituțiilor democratice și a statului de drept, cât și în dezvoltarea economică. Astfel, țara noastră a beneficiat de fonduri pentru modernizarea unor domenii esențiale ale economiei – agricultura, educația, IT, industria ușoară și cea creativă, turismul -, pentru dezvoltarea sectorului vitivinicol și îmbunătățirea mediului de afaceri. De asemenea, suntem susținuți în combaterea corupției și reformarea justiției, în consolidarea societății civile și a presei independente.

Președinta a mulțumit USAID pentru susținerea și solidaritatea, pe care R. Moldova a resimțit-o în toți acești ani și care ne ajută la consolidarea statului, a societății și a economiei, ca să construim un stat prosper și sigur. „Faptul că pe acest drum nu suntem singuri ne dă mai multă putere, curaj și optimism”, a punctat Maia Sandu.

În marja evenimentului, Președinta Maia Sandu a avut o scurtă întrevedere cu Erin McKee, adjuncta Administratoarei USAID pentru Biroul Europa și Eurasia, cu care a discutat despre perspectivele de colaborare bilaterală pe viitor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.