VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Stop campaniei electorale. Găgăuzii mai au o zi pentru a decide pe cine aleg la șefia regiunii

Locuitorii din Găgăuzia mai au o zi pentru a decide pe cine aleg la conducerea autonomiei pentru următorii patru ani. Campania electorală, de peste două luni, s-a încheiat, astăzi fiind interzise orice manifestații, discursuri sau apariții în media ale celor doi candidați care au trecut în turul doi al alegerilor pentru funcția de bașkan.

Conform legislației, în sâmbătă dinaintea scrutinului este interzisă orice promovare a candidaților, aceasta fiind cunoscută ca ”ziua liniștii electorale” sau ”ziua tăcerii”.

Autoritatea electorală de la Comrat atenționează că atât azi, cât și mâine, nu se permite desfășurarea, reflectarea activităților și promovarea materialelor cu tentă electorală şi nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice.

De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în și din fondurile electorale.

Continuarea agitației electorale de către mass-media, concurenți electorali şi cetățeni reprezintă o contravenție şi se sancționează cu o amendă de la 750 la 1500 de lei, aplicată persoanelor fizice, ori cu amendă de la 1750 la 2500 lei, aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau concurentului electoral.

Amintim, pentru scrutinul de mâine au fost tipărite peste 93 de mii de buletine. La alegerile de duminică se vor duela candidatul Partidului ”Șor”, Evghenia Guțul, și cel al Partidului Socialiștilot, Grigori Uzun.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.