VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Stoltenberg a decis. Oficialul nu va candida pentru un nou mandat la șefia NATO, postul i-ar putea reveni Ursulei von der Leyen

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, este categoric și susține că nu pretinde pentru un nou mandat. Oficialul susține că la toamnă va pleca definitiv din acest post.

”Singurul meu plan este să plec din funcție la toamnă. Și așa durata mandatului meu a fost de două ori mai mare decât se stabilise inițial”, a declarat Stoltenberg în cadrul unui forum internațional din Danemarca, citat de RIA Novosti.

Anterior, mai multe state membre ale NATO au sugerat că actuala șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va prelua conducerea în octombrie 2023. De asemenea, printre candidați se numără și fostul premier britanic Boris Johnson.

O decizie privind noul secretar general al NATO ar urma totuși să fie luată la Summitul NATO de la Vilnius din 12-13 iulie 2023, după ce mandatul lui Jens Stoltenberg, care a expirat în 2022, a fost prelungit cu încă un an pe fondul războiului Rusiei în Ucraina. Între timp, Stoltenberg a prelungit cu un an mandatul secretarului general adjunct al Alianței, Mircea Geoană, care va continua în poziția de numărul 2 la NATO până la jumătatea lunii octombrie a anului 2024.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.