VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Statele UE vor crește cheltuielile pentru apărare cu 70 de miliarde de euro până în 2025

Țările Uniunii Europene își vor majora bugetul cheltuielilor pentru domeniul apărării cu peste 70 de miliarde de euro în următorii trei ani. Noile provocări au fost enunțate de șeful diplomației EU, Josep Borell, în cadrul unui forum organizat la Bruxelles.

Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe a precizat că până în 2025 statele comunitare vor trebui să cheltuiască aceşti bani într-o manieră ”coordonată” pentru a atinge eficienţa dorită.

Amintim că în 2021, UE a depășit, în premieră, pragul de 200 de miliarde de euro pentru cheltuielile din domeniul apărării ajungând la cifra de 214 miliarde. În aceste condiții, bugetul se va apropia în următorii trei ani de cota de 300 de miliarde de euro.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.