VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Statele europene riscă să piardă 2,2 miliarde de dolari din cauza expirării medicamentelor anti-Covid

Țările europene ar putea pierde până la 2,2 miliarde de dolari până în februarie 2024 din cauza expirării medicamentelor împotriva coronavirusului, relatează Financial Times. Potrivit publicației, state precum Marea Britanie, Franța, Spania și Italia au pierdut deja aproximativ 1,1 miliarde de dolari din cauza vaccinurilor Paxlovid expirate, ale companiei americane Pfizer.

Acest fenomen este asociat cu un control strict asupra accesului la medicamente pentru populație și cu o supraestimare a nevoilor pieței. Guvernele au fost interesate să achiziționeze un medicament antiviral extrem de eficient și s-au confruntat cu sarcina dificilă de a evalua cererea ținând cont de mulți factori necunoscuți.

Pfizer a numit, de asemenea, eliminarea în masă a vaccinurilor expirate „o consecință inevitabilă a pandemiei, un rezultat firesc al acțiunii producătorilor și guvernelor care lucrează împreună pentru a depăși o criză de sănătate publică cât mai repede posibil, pentru a-și proteja populațiile”.

Pe 18 decembrie, Politico a relatat că țările UE au distrus cel puțin 215 milioane de doze de vaccinuri COVID-19 în valoare de 4 miliarde de euro din cauza inutilității acestora.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.