VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Stare de alertă sporită la mai multe baze militare americane, inclusiv din România, pe fondul unei posibile amenințări teroriste

Mai multe baze militare americane din Europa au fost puse în stare de alertă sporită în weekend, pe fondul temerilor că un atac terorist ar putea viza personalul sau facilitățile militare, informează CNN, citând doi oficiali americani.

Bazele respective, inclusiv garnizoana armatei americane din Stuttgart, Germania, unde se află sediul Comandamentului european al SUA, şi-au ridicat duminică nivelul de alertă la „Charlie”, al doilea cel mai înalt, au declarat oficialii. Potrivit Stars and Stripes, şi-au ridicat nivelul de alertă şi bazele militare Rheinland-Pfalz şi Ramstein, dar şi baze din România şi Bulgaria. Nivelul Charlie „se aplică atunci când are loc un incident sau când sunt primite informaţii care indică faptul că este probabilă o formă de acţiune teroristă sau o acţiune îndreptată împotriva personalului sau a instalaţiilor”, potrivit armatei americane.

Unul dintre oficialii americani, care este cantonat la o bază din Europa, a declarat pentru CNN că nu au mai văzut acest nivel de amenințare „de cel puţin 10 ani” şi a spus că, de obicei, înseamnă că armata a primit o „amenințare activă-fiabilă”. Întrebat despre schimbare, un purtător de cuvânt al Comandamentului European al SUA, Dan Day, a refuzat să comenteze nivelurile specifice de protecție a forței. Dar el a declarat pentru CNN că USEUCOM „evaluează constant o varietate de factori care intervin în siguranța comunității militare americane din străinătate”. „Ca parte a acestui efort, de multe ori luăm măsuri suplimentare pentru a garanta siguranţa membrilor serviciilor noastre. Din motive de securitate operațională, nu vom intra în măsuri specifice, dar rămânem vigilenți”.

Guvernul german a adus 580 de ofiţeri de poliţie internaţionali pentru a ajuta la menţinerea securităţii alături de ofiţerii germani. Franţa s-a pregătit, de asemenea, pentru eventualitatea unei potenţiale ameninţări teroriste la Jocurile Olimpice, care încep peste mai puţin de o lună. Din martie, Franţa şi-a ridicat sistemul naţional de alertă de securitate la cel mai înalt nivel, potrivit Ambasadei SUA în Franţa. „Autorităţile franceze monitorizează activ ameninţările teroriste din partea grupurilor organizate şi a persoanelor radicalizate”, a precizat ambasada.  „Atacurile pot avea loc cu puţin sau niciun avertisment, vizând locuri turistice, evenimente sportive şi culturale majore şi alte zone publice care atrag un număr mare de civili”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.