VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Coraportorii APCE, într-o nouă vizită de documentare la Chișinău. Oficialii vor analiza mersul reformei justiției și pregătirile pentru scrutinele din toamnă

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalniņa-Lukaševica, se vor afla, în perioada 1 – 3 iulie, într-o vizită de documentare în Republica Moldova. Aceasta va viza evoluțiile politice recente, pregătirea alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional, implementarea votului prin corespondență. Alte subiecte care vor fi abordate în cadrul vizitei sunt imixtiunea străină, progresul reformei justiției, evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor.

La Parlament, coraportorii se vor întâlni cu șeful legislativului, Igor Grosu, cu președinta Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman și cu membrii Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

De asemenea, agenda vizitei de documentare include întrevederi cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu ministrul Afacerilor Externe, vicepremierul Mihail Popșoi. Coraportorii APCE mai au planificate discuții cu directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, Procurorul General, Ion Munteanu, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, cu membri ai Comisiei de vetting pentru judecători și procurori și cu reprezentanți ai Comisiei Electorale Centrale. La fel, vor fi organizate discuții cu experții și reprezentanții societății civile despre pregătirea alegerilor și imixtiunea străină.

Ultima vizită de documentare a coraportorilor Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a avut loc în luna februarie a acestui an.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.