VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sprijinul american pentru Ucraina, salutat de șefa statului, Maia Sandu

Președintele Maia Sandu a salutat sâmbătă sprijinul militar în valoare de 61 de miliarde de dolari pe care Statelor Unite ale Americii l-au aprobat pentru Ucrainei, pentru a face față invaziei Rusiei. „Este un sprijin crucial, care va consolida securitatea regională, a punctat Maia Sandu.

„Salut aprobarea Camerei Reprezentanților SUA a unui pachet vital de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Acest sprijin crucial va consolida Ucraina împotriva agresiunii și va spori securitatea regională”, a scris Maia Sandu pe platforma X, citată de ziua.md.

Camera Reprezentanților din Congresul SUA, după luni întregi de tergiversări, a aprobat pachetul de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de aproximativ 61 de miliarde de dolari. Ajutorul vine în contextul unei situații extrem de complicate pentru Ucraina pe front. Senatul SUA urmează să aprobe și el pachetul de ajutor în zilele următoare, urmând să fie promulgat apoi de președintele Joe Biden. Conform oficialilor americani, o parte din ajutoare vor ajunge pe frontul din Ucraina în cel mult o săptămână.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.