VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Spirite încinse la Comrat. CNA a descins la sediul autorității electorale a Găgăuziei

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins în această după-amiază la sediul Comisiei electorale de la Comrat, la scurt timp după ce autoritatea confirmase rezultatele alegerilor pentru funcția de bașkan al Găgăuziei.

Informația a fost confirmată pentru Vocea Basarabiei de purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, care a precizată că acțiunile au loc în dosarul coruperii alegătorilor.

Cu reacții au venit deja demnitarii din regiune, dar și Partidul Șor, al cărui candidat, Evghenia Guțul, a câștigat cel de-al doilea tur. Formațiunea susține că mascații ar fi dat buzna în sediul comisiei pentru a ridica procesele-verbale, acte ce urmează să fie transmise, conform procedurilor legale, Curții de Apel din Comrat pentru validare.

Între timp, presa locală scrie că în fața sediului CEC Comrat s-au adunat mai mulți susținători ai Partidului ”Șor”, iar deputații Adunării Populare a Găgăuziei au anunțat că se întrunesc într-o ședință extraordinară.

Amintim că membrii autorității electorale de la Comrat au fost citați pentru joi, 18 mai, la CNA pentru a-și oferi explicații referitor la hotărârea instituției prin care deputata Marina Tauber a fost acceptată drept reprezentanta candidatei Evghenia Guțul în cadrul campaniei.

Primele percheziții ale poliției și ofițerilor CNA în cadrul coruperii alegătorilor din Găgăuzia au avut loc în data de 7 mai. În cauza penală sunt vizați candidatul Partidului Șor și activiști din staff-ul campaniei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.