VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Captură de cocaină, în valoare de 800 de mil. de euro, în sudul Italiei

Captură uriașă de cocaină în provincia Reggio Calabria din sudul Italiei. Polițiștii au ridicat peste 2,7 tone de cocaină pură dintr-un container cu banane. Veniturile care puteau fi obținute de traficanți în urma vânzării drogurilor ar fi putut ajunge la 800 de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al Gărzii Financiare, forțele italiene au constatat că drogurile provin din Ecuador, iar destinația finală urma să fie Armenia. În țara din Caucazul de Sud, marfa urma să ajungă prin portul Mării Negre de la Batumi, Georgia.

Cocaina a fost găsită prin containerele în care erau 78 de tone de banane în urma unor operațiuni de căutare lungi și complexe, cu ajutorul unor scanere sofisticate și a unui câine special.

Porturile din sudul Italiei deseori reprezintă zone de tranzit pentru drogurile aduse ilegal din America de Sud și Africa. Departamentul Antifraudă din provincia Reggio Calabria din sudul Italiei susține că în ultimii doi ani și jumătate au fost capturate aproximativ 37 de tone de cocaină.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.