VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Spiridon Vangheli este condus azi pe ultimul drum. În toată R. Moldova este zi de doliu

În toată R. Moldova, astăzi, este zi de doliu. Îndrăgitul scriitor și prozator, Spiridon Vangheli, este condus pe ultimul drum. Conform programului, la ora 10.00, sicriul cu corpul neînsuflețit al scriitorului va fi depus la Palatul Național, după ce ieri și pe parcursul nopții s-a aflat la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”.

Ceremonia funerară și mitingul de doliu va dura până la ora 12.30, după care cortegiul funerar se va deplasa spre Cimitirul Central din strada Armenească. Ministerul Culturii a venit cu un îndemn zilele trecute ca toți cei care doresc să-și ia rămas bun de la scriitorul Spiridon Vangheli să respecte indicațiile autorităților, dar și intimitatea familiei.

Scriitorul și poetul Spiridon Vangheli s-a stins din viață vineri, 21 iunie. Cunoscutul prozator împlinise în data de 14 iunie 92 de ani. Spiridon Vangheli, distins cu Diploma Internațională „Andersen” și Ordinul Republicii, s-a născut în 1932 în satul Grinăuți, județul Bălți, România. 

A debutat în 1962 cu placheta „În țara fluturilor”. Cunoscut și ca părintele lui Guguță, Spiridon Vangheli a scos de sub tipar o serie de volume pentru copii printre care „Guguță și prietenii săi”, „Steaua lui Ciuboțel”, ”Băiețelul din coliba albastră”. Spiridon Vangheli este și unul dintre autorii, împreună cu Grigore Vieru, a celebrului „Abecedar”, editat în 1970 și reeditat în grafie latină 1990. 

Opera lui Spiridon Vangheli a fost tradusă în peste 40 de limbi și se poate găsi în aproape 80 de țări ale lumii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.