VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat către amplasamente din apropierea graniţei cu Ucraina şi Polonia şi au instalat posturi de observaţie, în cadrul unor exerciţii militare neanunţate, a informat sâmbătă Ministerul Apărării din Belarus, potrivit agenţiei EFE.

„Unităţile de apărare aeriană, trupele de rachete şi artileria au ocupat poziţii în zonele stabilite şi s-au poziţionat în posturi de observaţie”, a transmis ministerul pe Telegram.

Potrivit şefului Statului Major al armatei belaruse, Pavel Muraveiko, aceste exerciţii, desfăşurate în regiunile Gomel şi Brest, la graniţa cu Ucraina şi Polonia, au implicat „unităţi de rachete şi artilerie echipate cu sisteme Polonez şi lansatoare multiple MB-21 Grad”.

Ministerul Apărării belarus a mai precizat că exerciţiile s-au desfăşurat în cadrul „inspecţiei surpriză a nivelului de pregătire a unităţilor Forţelor Armate”, potrivit digi24.ro.

„Unităţile de operaţiuni speciale care au participat la inspecţie au efectuat un marş camuflat către zonele indicate, şi-au organizat protecţia şi apărarea şi au început lucrările de inginerie”, se mai arată în acelaşi anunţ.

Belarusul, care este cel mai apropiat aliat al Rusiei în războiul cu Ucraina şi chiar a permis trupelor ruse să înceapă invazia de pe teritoriul său în februarie 2022, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la creşterea contingentului militar al ţărilor occidentale din apropierea graniţelor sale şi a anunţat o suplimentare a trupele sale în aceste zone, notează EFE.

În plus, potrivit autorităţilor de la Minsk, armata ucraineană a dislocat până la 20.000 de militari în apropierea graniţei cu Belarus, motiv pentru care armata belarusă îşi va suplimenta la rândul ei contingentul în această direcţie.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.