VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Val de atacuri armate în Daghestan, Rusia. Cel puțin 15 polițiști și un preot au murit în urma unor atacuri asupra a două biserici și o sinagogă

Cel puțin 15 polițişti şi mai mulți civili, printre care un preot ortodox, au fost ucişi duminică de militanți înarmați în Daghestan, în sudul Rusiei, a anunțat președintele republicii autonome, Serghei Melikov.

Ministerul de Interne din Daghestan a declarat că un grup de bărbați înarmați a tras asupra unei sinagogi şi a unei biserici din oraşul Derbent, situat pe malul Mării Caspice. Atât biserica, cât şi sinagoga au luat foc, potrivit presei de stat. Aproape simultan, au apărut informații despre un atac asupra unei biserici şi a unui post de poliție rutieră din capitala Daghestanului, Mahacikala.

Autoritățile au anunțat o operațiune antiteroristă în regiune. Comitetul antiterorist a declarat că cinci bărbați înarmați au fost „eliminaţi”. Guvernatorul a declarat că şase „bandiți” au fost „lichidați”. Încă nu se ştie câți militanți au fost implicați în atacuri, însă faza activă a activităților operaționale de luptă s-a încheiat, iar autoritățile declară controlul asupra situației.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini video din Derbent în care grupuri de bărbați înarmați sunt angajați în schimburi de focuri cu poliția.

Nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilității pentru atacuri.

„Înțelegem cine se află în spatele organizării atacurilor teroriste și ce scop au urmărit”, a declarat Melikov, fără a oferi alte detalii.

Presa de stat din Rusia a citat forțele de ordine, afirmând că printre atacatori s-au numărat doi fii ai șefului cartierului Sergokala din centrul Daghestanului, care au fost reținuți de anchetatori.

Luni, marți şi miercuri au fost decretate zile de doliu în republică. Comitetul de anchetă al Rusiei a clasificat acțiunile drept un atac terorist și a deschis o anchetă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.