VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Spectacolul Dosarele Siberiei, pe scenele teatrelor europene

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” începe un turneu european cu spectacolul ”Dosarele Siberiei” după memoriile victimelor represiunilor comuniste Ecaterina Chele, Margareta Cemârtan, Ion Moraru, în regia lui Petru Hadârcă.

Pe data de 15 octombrie spectacolul va fi prezentat la Praga în cadrul Festivalului Palm off Fest, care la ediția din acest an este focalizat pe neliniștile și contradicțiile social-politice. Spectacolul va fi supratitrat în limbile cehă și engleză.

După Praga, în data de 19 octombrie, va avea loc prezentarea din Bruxelles, acolo unde spectatorii sunt așteptați la sala Espace Lumen. Iar în data de 22 octombrie, artiștii vor ajunge deja la Berlin unde vor fi găzduiți de Institutul Cultural Român. Turneu se va încheia pe 25 octombrie cu o reprezentație la Bistrița, România.

Organizarea acestui turneu este posibilă printr-un cumul de eforturi și energii depuse de foarte mulți oameni, unii sunt persoane cu funcții de răspundere în instituții publice, în organizații sau asociații neguvernamentale, alții, sunt concetățeni de-ai noștri, stabiliți peste hotare, care ne-au sărit în ajutor implicându-se în acest proiect, printre care Ministerul Culturii, cel al afacerilor Externe și misiuni diplomatice ale Moldovei de peste hotare, se precizează într-un comunicat de presă.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.