VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șor nu neagă că finanțează partide politice din R. Moldova: Da, asta fac toți, de ce să ascund?

„Șeful SIS are dreptate în parte: există bani, și mult mai mulți decât am indicat noi. În ceea ce privește finanțarea partidelor – da, o facem, inclusiv a partidului de guvernare”. Declarația a fost făcută de oligarhul fugar Ilan Șor, care nu neagă că finanțează partide politice din R. Moldova.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Ilan Șor a venit cu o reacție după declarațiile șeful SIS Alexandru Musteața, despre banii alocați de Federația Rusă pentru destabilizarea R. Moldova. Acesta recunoaște că finanțează partidele politice, dar susține că banii alocați nu sunt din Federația Rusă dar din propriile afaceri.

„Aș dori un pic să corectez cuvintele domnului Musteața. În primul rând: nu un miliard de lei, sau câteva mii de dolari, nu subapreciați, dar aproximativ 3,5 miliarde de dolari, bani gata. În al doilea rând: nu pentru destabilizare, dar pentru pensii, gaz, drumuri, infrastructură, proiecte sociale. În al treilea rând: nu din Rusia, dar din business-urile mele pe care le administrez în diferite țări ale lumii și finanțez acele proiecte sociale în R. Moldova pe care le consider necesare. În legătură cu finanțare partidelor, desigur, asta fac toți, de ce să ascund? Inclusiv unii candidați PAS, pe care eu îi finanțez, care au apelat la mine”, a declarat Ilan Șor într-un clip video publicat pe rețelele de socializare.

Alexandru Musteața, directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), a declarat în cadrul unui briefing ținut la 3 noiembrie că organele de drept au reușit deconspirarea unei rețele masive de influențare a alegerilor de către gruparea Șor. Potrivit lui, este vorba de zeci de milioane de lei pentru a deturna procesul democratic din Moldova, prin finanțare ilegală a partidelor și grupurilor obscure.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.