VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sondaj: 40% dintre moldoveni consideră că Vladimir Putin este vinovat de războiul din Ucraina

Cetățenii Republicii Moldova consideră că Vladimir Putin personal este vinovat de declanșarea războiului din Ucraina. Datele ultimului sondaj de opinie publică realizat de compania CBS Research arată că 40% dintre respondenți îl învinovățesc pe liderul de la Kremlin de atrocitățile din țara vecină.

Potrivit datelor sondajului, prezent într-o conferință de presă la IPN, 40% dintre respondenți consideră că Federația Rusă încearcă să ocupe Ucraina. 21,2% consideră că acum în țara vecină are loc un război dintre Occident și Federația Rusă. Iar 14,5% consideră că prin declanșarea războiului din Ucraina a început cel de-al treilea război mondial.

„În Republica Moldova totuși este o dominare puternică a ideii că este un război de ocupație al Rusiei asupra Ucrainei. Dacă ne referim la amenințările de securitate asupra Republicii Moldova, 30,3% cred că ele vin din afara țării, din Rusia. Numărul celor care cred că riscurile de securitate vin din interior este chiar mai mare decât numărul celor care cred că riscurile vin din exterior, este vorba de 32%”, a spus expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță.

40% dintre respondenți spun că președintele rus, Vladimir Putin, este responsabil de războiul din Ucraina. 26,7% consideră că Statele Unite ale Americii s-ar face vinovate de declanșarea războiului. 20,7% consideră că Rusia este vinovată de războiul din Ucraina, iar 20,7% învinovățesc NATO. „Vladimir Putin personal este detașat liderul vinovăției”, spune Veaceslav Ioniță.

Sondajul a fost realizat de CBS Research, Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS), în colaborare cu ISPRI „Ion Brătianu” și Fundația pentru Libertate Friedrich Naumann for Freedom. Datele au fost colectate în perioada 29 septembrie – 11 octombrie, pe un eșantion de 1 066 de respondenți. Marja de eroare este de +/-3%.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.