VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șomerii vor primi vouchere pentru formare profesională

În cadrul ședinței Parlamentului de vineri, 30 septembrie, deputații au aprobat instituirea voucherelor pentru formare profesională. Documentul prevede că voucherele vor oferi șomerilor dreptul la formare profesională, urmând să fie emise de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Șomerul va putea alege furnizorul de formare profesională din lista celor acreditați, publici sau privați.

Potrivit autorilor, membri ai Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dorian Istratii și Maria Pancu, utilizarea acestui instrument poate contribui la o mai mare eficiență a politicii active privind piața forței de muncă, oferind programe relevante și eficiente de programe profesionale în diferite zone geografice ale Republicii Moldova. Asemenea instrumente sunt utilizate cu succes în SUA și în țările UE. 

Ministerul Muncii  și Protecției Sociale va publica anual, până la data de 31 decembrie, pe pagina web lista prestatorilor de cursuri de formare profesională autorizați.

Potrivit deputatului Dorian Istratii, autor al proiectului de Lege, în prezent, organizarea formării profesionale a șomerilor are loc prin intermediul procedurii de achiziții publice, care este una complexă și îndelungată. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.