VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cinci cele mai importante proiecte de lege votate astăzi în Parlament

Deputații s-au întrunit astăzi în ședință pentru a aproba mai multe proiecte de legi importante.

Vocea Basarabiei vă prezintă mai jos cele mai importante proiecte de lege votate astăzi în Parlament:

  • Votat în prima lectură! Regimul duty-free – anulat pe teritoriul Republicii Moldova. Măsura va aduce venituri suplimentare la buget și mai multă echitate în mediul de afaceri.
  • Votat în prima lectură! Salariile bugetarilor vor fi achitate prin Serviciul Guvernamental de Plăţi Electronice MPay.
  • Cinci spitale vor fi dotate cu echipamente de diagnostic și tratament, în valoare de 8 milioane de euro. A fost ratificatul Acordul de grant cu Guvernul Japoniei.
  • Votat în două lecturi. Majorări salariale adiționale pentru anumite categorii de bugetari (asistenții sociali cu studii tehnice, asistenți parentali profesioniști, cadre didactice de sprijin). Salariile majorate vor fi calculate pentru luna septembrie și achitate începând cu luna octombrie a anului curent.
  • Votat în două lecturi! Concept nou de vouchere pentru formare profesională pentru șomeri. Beneficiarul va putea alege singur instituția în care să studieze, din lista celor acreditate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.