VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Votat în prima lectură: Distribuirea salariilor în sectorul bugetar va fi efectuată prin intermediul „MPay”

Distribuirea plăților salariale de către autoritățile publice se va efectua prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice „MPay”, după modelul distribuirii prestațiilor sociale. Un proiect de lege în acest sens a fost semnat în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului R. Moldova.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, a spus în plenul Legislativului că adoptarea modificărilor va dinamiza tehnologizarea proceselor de distribuire a plăților salariale și celor sociale, va crește competitivitatea pe piața serviciilor de plată și va reduce costurile legate de efectuarea plăților salariale.

Potrivit deputatuui, odată cu migrarea plăților către serviciul guvernamental de plăți electronice „MPay”, conturile salariaților vor rămâne în bănci.

Distribuirea salariilor la conturile de plăți ale salariaților de către unitățile bugetare prin intermediul „MPay” ar urma să fie obligatorie.

În prezent, prin „MPay” sunt distribuite 26 de tipuri de prestații sociale, prin intermediul tuturor celor 11 bănci comerciale care activează în Republica Moldova, al întreprinderii „Poșta Moldovei” și al unui prestator nebancar.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.