VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovagaz a transferat astăzi către Gazprom circa 24 de milioane de dolari: Precizările lui Vadim Ceban

Moldovagaz a transferat companiei ruse Gazprom avansul pentru furnizarea gazului în luna septembrie. Anunțul a fost făcut de directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, pe o rețea de socializare.

”Astăzi „Moldovagaz” a transferat către „Gazprom” restul avansului aferent lunii septembrie în sumă de 23,898 de milioane dolari. Astfel, R. Moldova și-a îndeplinit obligațiile contractuale pentru plata în avans către furnizorul de gaze naturale. Valoarea totală a acestor datorii a fost de 35,898 milioane de dolari”, a subliniat Vadim Ceban.

Reamintim că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat la data de 23 septembrie, un tarif de 27.103 lei pentru o mie de metri cubi de gaze, la care se adaugă 8% TVA. Astfel, consumatorii vor plăti, începând cu 1 octombrie, aproape 30 de lei pentru fiecare metru cub de gaze.

Conform contractului cu Gazprom, Moldovagaz este obligată până în data de 20 a fiecărei luni să plătească gazul pentru luna anterioară, dar şi să achite un avans pentru luna în curs.

Pe durata contractului, de la 1 octombrie 2021 şi până acum, Gazprom a ameninţat de două ori că va suspenda livrările de gaze în caz de întârziere a plăţilor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.